Αυτοκινούμενη βαλίτσα τεχνητής νοημοσύνης που ακολουθεί τον κάτοχό της - Anamesa

Αυτοκινούμενη βαλίτσα τεχνητής νοημοσύνης που ακολουθεί τον κάτοχό της

Αυτοκινούμενη βαλίτσα τεχνητής νοημοσύνης που ακολουθεί τον κάτοχό της

Μια αυτοκινούμενη βαλίτσα που είναι αρκετά «έξυπνη» για να ακολουθεί μόνη της τον κάτοχό της είναι η «επιστημονικής φαντασίας» πρόταση της ForwardX Robotics -μιας startup με έδρα στο Πεκίνο- η οποία φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στον χώρο των ταξιδιών.

Όπως αναφέρει το New Atlas, η βαλίτσα Ovis διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, πολλαπλές βιντεοκάμερες και ένα τσιπ Qualcomm Snapdragon με αλγορίθμους compputer vision τεχνητής νοημοσύνης. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να παρακολουθεί οπτικά τον κάτοχό της και να παραμένει κοντά του, κινούμενη στα δεξιά του καθώς αυτός βαδίζει σε ένα αεροδρόμιο ή σε έναν δρόμο σε ταχύτητες μέχρι 10 χλμ/ ώρα. Επίσης, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, μπορεί να αντιλαμβάνεται εμπόδια, όπως άλλοι περαστικοί στον δρόμο, και να τα αποφεύγει.

Ο χρήστης ενημερώνεται για την κατάστασή της μέσω εφαρμογής για iOS και Android, ενώ μπορεί να τη χρησιμοποιεί και για τη φόρτιση άλλων συσκευών μέσω θυρών USB. Εάν ο χρήστης απομακρυνθεί πάνω από δύο μέτρα από τη βαλίτσα του, ενημερώνεται από ένα SmartBand στον καρπό του, που συνδέεται με αυτήν μέσω Bluetooth – επίσης, εάν η βαλίτσα κλαπεί, τότε είναι δυνατός ο εντοπισμός της μέσω GPS.

Η βαλίτσα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πλατφόρμα crowdfunding Indiegogo, για τη συγκέντρωση της απαιτούμενης χρημταοδότησησης. Η τιμή της στη λιανική αναμένεται να είναι 799 δολάρια.

Πηγή: naftemporiki.gr