Η Sony ανακοίνωσε την επιστροφή του Aibo - Anamesa

Η Sony ανακοίνωσε την επιστροφή του Aibo

Η Sony ανακοίνωσε την επιστροφή του Aibo

Η Sony ανακοίνωσε πως ο ρομποτικός σκύλος θα επιτρέψει και θα ρίξει την αγορά, αφού θα διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη και δυνατότητα σύνδεσης με το Internet.

Όταν το 1999 η Sony παρουσίασε το Aibo προκαλώντας αίσθηση αφού κινούταν μόνο του στο σπίτι και εκτελούσε εντολές έτσι και έπειτα παρήγαγε και αναβαθμισμένες εκδόσεις του Aibo, όπου μπορούσε να εκφράσει μέχρι 60 συναισθηματικές καταστάσεις. Οι αναβαθμισμένες όμως εκδόσεις ανέβασαν και την τιμή και η εταιρεία αποφάσισε να κάνει «ευθανασία» στον Aibo διακόπτοντας την παραγωγή του. Η Sony διέλυσε το τμήμα και οι προγραμματιστές και οι άλλοι εργαζόμενοι σε αυτό διασκορπίστηκαν σε άλλους τομείς της εταιρείας.

Η διοίκηση της Sony αποφάσισε να επαναφέρει στην ζωή τον Aibo και όπως έγινε γνωστό δόθηκε εντολή να συγκεντρωθεί ξανά η ομάδα που ασχολούνταν με το ρομπότ και να δημιουργήσει μια νέα προηγμένη έκδοση του.

Ο νέος Aibo θα έχει πιο φυσική μορφή σκύλου σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις που η μορφή τους ήταν πιο ρομποτική. Θα είναι εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη και δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο αλλά και σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα για να παρέχει διαφόρων ειδών υπηρεσίες στον κάτοχο του.

Επιπλέον η Sony αποφάσισε να βασίσει τον νέο Aibo σε ένα ανοικτό λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα επιτρέψει και σε άλλους προγραμματιστές εκτός από αυτούς της εταιρείας να προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο ρομπότ. Ο νέος Aibo αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2018 σε μια τιμή που θα αγγίζει τα 1.800 ευρώ.