Νιάρχος Update: Οι 5 δωρεάν δραστηριότητες της εβδομάδας - Anamesa

Νιάρχος Update: Οι 5 δωρεάν δραστηριότητες της εβδομάδας

Νιάρχος Update: Οι 5 δωρεάν δραστηριότητες της εβδομάδας

«Park your Cinema» με τρεις ξεχωριστές προβολές, συναυλία με την ηλεκτρική κιθάρα στο επίκεντρο αλλά και ποδηλατοδρομία με ιδιαίτερο χαρακτήρα στις επιλογές της εβδομάδας.

#1 Park your Cinema
Για 3η συνεχή χρονιά, το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» μετατρέπεται στο μεγαλύτερο open air σινεμά και μας προσκαλεί να απολαύσουμε βραβευμένες κινηματογραφικά ταινίες κάτω από τα αστέρια. Το κινηματογραφικό «μενού» της εβδομάδας περιλαμβάνει το διαχρονικά ρομαντικό «Ένας Μεγάλος Έρωτας» (28/5), το «’Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1/6) και το «Ψάχνοντας την Ντόρι» (2/6, προβάλλεται μεταγλωττισμένο).

Δευτέρα 28/5, Παρασκευή 1/6, Σάββατο 2/6 | 9 μ.μ. | Ξέφωτο

 

#2 Ride with Pride
Στο πλαίσιο του Athens Pride Week το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διοργανώνει μια ανοικτή και περήφανη ποδηλατοδρομία στην πόλη, με αφετηρία την Πλατεία Κλαυθμώνος και τελικό προορισμό ένα live DJ set στο ΚΠΙΣΝ, υπό τους ήχους των Rrose Sélavy και s-for-sugar.

Κυριακή 3/6 | 5.30 μ.μ. (προσέλευση), 6 μ.μ. (έναρξη ποδηλατοδρομίας) | Σημείο συνάντησης: Πλατεία Κλαυθμώνος (Παλαιών Πατρών Γερμανού 74)

#3 Αφυπνιστικά νανουρίσματα
Πέντε μητέρες από προσφυγικές κοινότητες στην Ελλάδα συνεργάστηκαν με πέντε συνθέτες και τραγουδούν τα νανουρίσματα που έγραψαν οι ίδιες για τα παιδιά τους σε μια νέα κοινή και οικουμενική γλώσσα, εμπλουτισμένη με πληθώρα παραδόσεων. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του Lullaby Project που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια στη Νέα Υόρκη με συμμετέχουσες μέλλουσες και νέες μητέρες, άστεγες, πρόσφυγες ή φυλακισμένες και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την αντίστοιχη συναυλία στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Παρασκευή 1/6 | 9 μ.μ. | Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» Εθνικής Λυρικής Σκηνής

#4 Μαγνητικό ψάρεμα
Σε μια αυτοσχέδια εκδοχή του δημοφιλούς παιχνιδιού, τα παιδιά κατασκευάζουν παρέα με τους γονείς τους μαγνητικά ψάρια και καλάμια και ψαρεύουν ομαδικά στην περιστρεφόμενη θάλασσα, αναπτύσσοντας έτσι την κοινωνικότητά τους και οξύνοντας τόσο τις τεχνικές τους δεξιότητες όσο και τις διανοητικές τους ικανότητες.

Παρασκευή 1/6 | 5 μ.μ.-6.10 μ.μ. για παιδιά 3-4 ετών | 6.30 μ.μ.-7.40 μ.μ. για παιδιά 5-6 ετών | Μεσογειακός Κήπος