Οι πιο καινοτόμες εταιρίες για το 2018 - Anamesa

Οι πιο καινοτόμες εταιρίες για το 2018

Οι πιο καινοτόμες εταιρίες για το 2018

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μέσα από το business media brand Fast Company μάθαμε τις 50 πιο καινοτόμες εταιρίες (Most Innovative Companies) για το 2018. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις 5 εταιρίες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους για την επίδρασή τους στον κόσμο των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών.

1. Apple: Φέρνει το μέλλον στο σήμερα

Το μόνο πιο εντυπωσιακό από τα οικονομικά νούμερα της Apple είναι τα προϊόντα της. Το 2017 μας βομβάρδισε με ό,τι πιο καινοτόμο στην αγορά της τεχνολογίας: AirPods, Apple Watch Series 3, ARKit, HomePod και -φυσικά- iPhone X.

2. Netflix: Γίνεται κυρίαρχος της μικρής οθόνης

Αν και νικητήρια πλατφόρμα στον κόσμο του video-streaming με περισσότερους από 117.000.000 συνδρομητές σε 190 χώρες, η Netflix δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Το 2018 μπαίνει δυναμικά στην παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους, στοχεύοντας στην παραγωγή 80 ταινιών μέσα στο έτος – περισσότερες από την ετήσια παραγωγή όλων των studios του Hollywood μαζί.

3. Square: Επεκτείνει τα οφέλη των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

Η Square ξεκίνησε το 2009 ως χρηματοπιστωτική εταιρία για μικροεπιχειρηματίες και σήμερα έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές δυνάμεις.

4. Tencent: Δίνει περιεχόμενο στο messaging app της

Το messaging app WeChat έχει 980.000.000 ενεργούς χρήστες στην Κίνα τον μήνα. Το 2017 λάνσαρε το China Literature – μία digital εταιρία ανάγνωσης βιβλίων. Μεγαλύτερη εταιρία video games παγκοσμίως, η Tencent πλέον έχει μπει και στον κόσμο της μουσικής με την Tencent Music αυξάνοντας κατά 59% το ετήσιο εισόδημά της.

5. Amazon: Ενεργή παρουσία σε όλο και περισσότερους τομείς

Αν και ξεκίνησε με πώληση βιβλίων μέσω της ιστοσελίδας της, η Amazon έχει πλέον γίνει η μεγαλύτερη εταιρία e-commerce της Αμερικής. Η ολοένα μεγαλύτερη γκάμα των υπηρεσιών και των προϊόντων της την κατέταξε στις πέντε πρώτες καινοτόμες εταιρίες παγκοσμίως. Ελπίζει να γινει η πρώτη εταιρία του είδους της που θα παραδίδει δέματα με drones.