Θα είναι η μάσκα το σύμβολο του 2020; - Anamesa

Θα είναι η μάσκα το σύμβολο του 2020;

Θα είναι η μάσκα το σύμβολο του 2020;

Αν υπάρχει κάτι που να συμβολίζει τη σύγχυση και τον φόβο, το άγχος και την αγωνία των ημερών του κορωνοϊού, αυτό είναι σίγουρα η χειρουργική μάσκα. Όταν κάποιος θα ψάχνει πληροφορίες για την πανδημία του 2020, όταν τα παιδιά θα διαβάζουν για αυτήν στα βιβλία ιστορίας, αυτές οι λευκές ή οι μπλε υφασμάτινες μάσκες που καλύπτουν μύτη και στόμα θα πρωταγωνιστούν σε όλες τις φωτογραφίες.

Οι μάσκες, ένα αξεσουάρ που εφευρέθηκε στα μέσα του 1890, έχουν αντιπροσωπεύσει την προστασία από τη μόλυνση και τις ασθένειες, την αλληλεγγύη, τη διαμαρτυρία, το ρατσισμό, τη μόδα και τώρα την πανδημία.

Έρευνες πάνω στην πανδημία του SARS, έδειξαν ότι η χρήση μάσκας δημιουργεί οικειότητα και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους λόγω του κινδύνου. Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Peter Baehr: «Η κουλτούρα της μάσκας δημιουργεί την αίσθηση της κοινής μοίρας, της αμοιβαίας υποχρέωσης και του πολιτικού καθήκοντος. Ουσιαστικά ενώνει τους ανθρώπους υπό την κοινή απειλή και μειώνει τον κίνδυνο ρατσιστικών τάσεων ενάντια στους μολυσμένους».